27.11.2010

Sergein paratiisi



Muistatteko kuinka suomalaiset aikoinaan, joskus 20, ellei 30 vuotta sitten löysivät Playa Del Inglesin ja ottivat paikan omakseen. Ja sitten sen jälkeen yhdessä rysäyksessä Pattayan? No, Pattayan riehakkaat ja baareissa telmivät, hassunhauskat suomalaislaumat ovat muisto vain -toivottavasti kuitenkin kokonaisuutena ihan hyvä muisto- paikallisten mielissä. Oi niitä aikoja, mutta sama meininki jatkuu ilman muuta, vaikka suomalaiset ovatkin siirtyneet muihin kohteisiin Thaimaassa tai maailmalla. Nimittäin täällä on vain ja ainoastaan venäläisiä. Isosti. Ja ehkä muutama hassu britti ja saksalainen. On tullut eteen tilanteita, joissa sivusta seuraajana on tuntunut, että elämmekin vuotta 1980. Hassu kontrasti Bangkokin jälkeen, joka on taas ultra-moderni ja suurelta osin aika chic paikka.

Olen todella onnekas saadessani nähdä Pattayasta ihan kokonaan toisen, kivemman puolen. Residence, jossa majailen on siis luxuspaikka. Upouusi, viimesen päälle varusteltu, privaatti-pool, kuntosali, sauna ja noin 2 min kävely tästä rannalle ja ytimeen. Asukkaat, joita olen tuossa poolilla tavannut ovat tähän mennessä melkein kaikki olleet varakkaita venäläisiä. Näkyy olevan ylipäätään paljon eläkeläisiä ja varakkaampia länkkäreitä täällä, jotka omistavat vastaavanlaisia asuntoja tästä keskustasta.

Tämä vaikuttaa vähän niinkuin Aasian Miamille. Puuttuu vain bikineissään rullaluistelevat, uber-ruskettuneet blondit ja rantabulevardia pitkin lipuvat avoautot. Täällä on iso Beach Boulevard ja aivan käsittämättömän iso, moderni ostoskeskus (joo, tänne jäi taas rahaa ja mukaan lähti ihanat, pinkit Niken juoksukengät), kansainvälisiä ravintoloita ja itse asiassa täällä on todella siistiä, järjestäytynyttä ja kaikki palvelut (niin, nekin palvelut) ovat käden ulottuvilla. En ole nähnyt mitään ällöttävää tai sellaista, mitä en olisi osannut odottaa, enkä kyllä ole pyörinytkään tuolla tietyssä korttelissa, joka on vilkkuvien neonkylttien lisäksi täynnä go-go-baareja ja hierontapaikkoja. Kävelin siitä ohi illalla ja musiikin jytkettä lukuunottamatta ei näyttänyt mitenkään maailmanlopun paikalle. Varmaan tämä on ollut todella 'seedy' paikka joskus aikoinaan ja täältä varmasti löytyy edelleen jokaiselle jotain, mutta kuten sanottu, olen erittäin positiivisesti yllättynyt paikasta tähän mennessä, kukaan ei ole tullut hieromaan naamaan mitään rivouksia tai sitten mä olen todella naiivi enkä vaan näe, mitä ympärilläni tapahtuu :) No, ompahan tämäkin maineikas paikka nyt sitten tullut nähtyä.

Tämä on ollut minulle loistava välietappi. Olen saanut ottaa todella rennosti mukavissa puitteissa. Olen uinut, käynyt salilla, pedikyyrissä, jalkahieronnassa, syömässä ihanaa ruokaa, lukenut ja torkkunut. Kiva breikki tähän väliin, kun olen kokoajan kuitenkin ollut enemmän tai vähemmän tien päällä ja raahannut rinkkaa paikasta toiseen.

En yhtään ihmettele, että länkkärit viettävät esimerkiksi täällä eläkepäiviään tai ne joilla on varaa, hankkivat täältä asunnon, jonne voi tulla asustelemaan muutamaan otteeseen vuodessa. Ja asuntojen hintoja katsellessani olin yllättynyt, miten edullisesti täältä saisi vaikka pienen, uuden kaksion kaikilla herkuilla. Pattaya on itse asiassa aika kompakti ja myös rauhallinen ja turvallinen paikka. Ainakin tästä kulmasta, mistä minä tätä paikkaa olen tarkastellut. Kun ottaa huomioon maan ylivertaisen palvelukulttuurin, elämäntyylin, tarjolla olevat palvelut ja kaikki mahdolliset aktiviteetit sekä hyvät kulkuyhteydet ja ilmaston, niin ei pöllömpi paikka vaikkapa eläkepäiviään viettävälle Sergeille. Rehellisyyden nimissä todettakoon, että en kyllä tänne muuttaisi tai ostaisi täältä asuntoa, ehkä tämä on kuitenkin enemmän miehille suunnattu paikka, vaikka naisille onkin loistavat shoppaus- ja hemmottelumahdollisuudet edullisissa kauneushoitoloissa yms. Kyllä minä suuntaisin mielummin vaikka Hua Hiniin, jos olisin ostamassa Thaimaasta kämppää.

Ystäväni, jonka asunnossa olen, järkkäsi hänen paikalliset ystävänsä näyttämään minulle Pattayaa ja ekana iltana he veivät minut kivalle dinnerille ja ajeluttivat skootterilla pitkin keskustaa, joten sain paikasta hyvän käsityksen heti kärkeen. Kaksi kanadalaista kundia, joiden molempien nimi on Bruce (hassua, "Hi, I'm Bruce and this is my very good friend Bruce") ja Orn, joka on paikallinen daami ja toisen Brucen vaimo. Aivan ihania ihmisiä. Toinen Bruce tekee IT-hommia konsulttina ja heittää keikkaa milloin huvittaa ja jos rahat alkaa loppumaan. Viime keväänä hän oli komennuksella Hawaiilla 6kk ja nyt ei ole sen jälkeen tehnyt mitään. Ei paljon tarvitse, täällä on niin edullista asua ja olla. Hän omistaa pari asuntoa Pattayalta ja saa myös niiden vuokraamisesta hyvät voitot. Toinen Bruce on täällä erityisopettajana autististen lasten koulussa ja on asunut täällä jo vuosia. Eipä näkynyt kummallakaan kaverilla paljon otsakurttuja olevan, rento ja välitön meininki. Shortsit jalassa, ruskettuneena, hyväntuulisena ja huolettomina molemmat tarinoivat, että ei ole Kanadan talvia ikävä. I don't blame them.

Jos on muuten jotain, mitä en aio syödä vähään aikaan, on englangilainen/amerikkalainen aamiainen. Perussetti on nyt ollut tyrkyllä joka paikassa missä olen tähän asti reissannut: omelette/2 fried eggs, bacon/ham, 2 slices of toast, butter, jam, orange juice, coffee/tea. Vetäisin tuollaisen lastin tänäkin aamuna (maksoi tosiaan noin 2 euroa) ja päätin, että on löydyttävä muitakin vaihtoehtoja.

Eilen kävin juoksumatolla vähän rääkkäämässä itseäni ja testaamassa uusia juoksukenkiä. Sitten kauhoin vielä kilometrin tuossa altaalla. Siinä oli taas residencen asukkaille ihmettelemistä, kun tähän mennessä en ole nähnyt kenenkään käyttävän poolia urheilumielessä, lähinnä lillumismielessä. Sitten illalla lähdettiinkin porukalla syömään ja ulos ja tietäähän sen mitä siitä seurasi kun ollaan Pattayalla. Nyt on sitten nähty melko lailla kaikki se, mitä täällä voi nähdä, kun lähtee tuonne baareihin pyörimään. Melkoiset karnevaalit. Tässä postauksessa on vain pari kuvaa mukana. En ole nimittäin nähnyt yhdenkään ihmisen kuvailevan täällä joten päätin pidättäytyä itsekin sitten koko hommasta. Sattuneesta syystä kuvien napsiminen täällä ei ole kauhean tahdikasta...siis jos vaikka viatonta turistikuvaa ottaessaan sattuisi samalla ikuistamaan kuvaan vahingossa jotain sellaista "paikallista toimintaa" tai ei niin viatonta "seurustelua", niin tuskimpa asianomaiset henkilöt arvostaisivat ko. kuvien levitystä julkisessa blogissa.

Huomenaamulla suuntaan Koh Samuille yhdeksi yöksi ja siitä matka jatkuu katamaraanilla pienenpienelle sukellusparatiisisaarelle Koh Taolle. Siellä sitten (jee) sukeltamaan ja biitsien äärelle. Kattoo sitten, mitä kaikkea muuta siellä voi ja innostuu tekemään, en ole vielä sen kummemmin päättänyt seuraavien 10 päivän aikatauluista tai ohjelmasta. Tai siis. Öööö....aikatauluista? Mistä aikatauluista?

Freedom. Mikä ihana sana.

1 kommentti:

  1. hyvä Mipi! onko se ullanlinnan tavoitelluimman poikamiehen kämppä magee siellä? meillä reissu peruuntui kun taas kaiken laista ellei sitten viikon päästä pe lähdettäs..

    VastaaPoista